Triin Kukk

Het bestuur van de Stichting Françoise van den Bosch koos sieraadontwerper Triin Kukk als Artist in Residence 2020 uit vijfendertig internationale aanmeldingen. Wegens de Coronacrisis is haar verblijf verplaatst naar 2022. Dankzij de steun van Rian de Jong en Herman Marres zal ze van begin mei tot eind juli in Studio Rian de Jong in Amsterdam verblijven.

Triin Kukk (1990) woont en werkt in Tallinn, Estland. Ze studeerde in Tokio, Idar-Oberstein, Imatra en Tallinn, waar ze haar masterdiploma in sieraden behaalde aan de Estonian Academy of Arts. Ze stelt internationaal tentoon met als voorlopig hoogtepunt haar selectie voor Schmuck 2018. Dit jaar was ze een van de winnaars van de Marzee Eindexamenprijs.

Centraal in Triins werk staat het concept van kijken, opmerken, aanwezig en afwezig zijn, waarbij het ene naar het andere kan leiden. Ze focust op hoe objecten ontsnappen aan onze aandacht en hoe ze zich gedragen wanneer ze weer verschijnen.

“Tijdens mijn verblijf wil ik dagelijkse eigenaardigheden onderzoeken door objecten te plaatsen in een context die ver van hun oorspronkelijke opzet ligt. Ik wil werk creëren dat vragen oproept over onze dagelijkse (on)werkelijkheid door het combineren van handgemaakte en gevonden objecten en door gebruik te maken van media zoals analoge fotografie.”

Foto’s: Triin Kukk, Venus Was Here, 2018-19


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu