Suzanne Esser

(Nederland, 1946)

armband, 1973

aluminium
10 cm
inventaris nummer KNB 416

Suzanne Esser was een studievriendin van Françoise. Zij maakte begin jaren zeventig sieraden van eenvoudige industriële materialen, die zij door middel van schijnbaar kleine ingrepen tot draagbare sieraden wist om te vormen. In dit geval heeft ze een buis rond gebogen en als het ware gedeeltelijk uitgehold. Suzanne Esser wilde geen seriewerk produceren. Ze zei eens: “Ik beperk mezelf liever tot het maken van kleine series armbanden, bijvoorbeeld variaties op een thema.” Françoise ruilde haar werk met dat van collega’s en vrienden. Deze sieraden vormden samen met haar eigen nalatenschap de basis voor de Collectie Françoise van den Bosch.

Esser Suzanne – KNB 416 – armband aluminium 1973


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu