Sophie Hanagarth

(Zwitserland, 1968)

ketting met hanger Bretzel, 2008

textiel, smeedijzer
hanger 12 x 9,5 x 1 cm, lengte inclusief koord 62 cm
inventarisnummer 203.2015

Nadat Sophie Hanagarth (FvdB Prijs 2014) een periode geen sieraden had gemaakt vanwege onderwijsverplichtingen en gezin, wilde ze “iets makkelijks” doen. Dat werd Serie B, waar de Bretzel-ketting onderdeel van is. Het sieraad is gemaakt van gesmeed ijzer, een zware techniek die meestal door mannen beoefend wordt. Hanagarth houdt van smeden, ze houdt van het ontstaansproces: “Het is eigenlijk de staaf die een vorm krijgt”, zegt ze. De vormen beschrijven volgens haar “een snelle klus. Geslagen met een hamer, gedraaid met tangen, zuiver ijzer levert je een repertoire op aan vlechten, weefpatronen en knopen.”

Hanagarth Sophie – inv nr xx – hanger Bretzel 2008


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu