Robert Smit

(Nederland, 1941)

broche Bottle in Landscape, 2003

goud, zilver, lood, verf
12,8 x 12,5 x 0,7 cm
inventarisnummer 5.2006

Met verf is een beeld op rechthoekige plaatjes geschilderd, die met gouden klinknageltjes aan elkaar bevestigd zijn. Het is niet meer dan een impressie van een fles in een landschap. Robert Smit (Françoise van den Bosch Prijs 2004) kan, als maar weinig anderen, zijn talent als beeldend kunstenaar met dat van edelsmid verenigen. Hij gooide in 1985 de knuppel in het hoenderhok, omdat hij schoon genoeg had van het Nederlandse sieraad, “dit zogenaamd moderne sieraad – vrucht van een collectief gedeelde verbeeldingsschaarste”, aldus Smit. Zijn eerste sieradencollectie sinds circa 1971 zinderde van het goud dat op een tekenachtige wijze was bewerkt.

Smit Robert – 5.2006 – Broche Bottle in Landscape 2003


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.