Richard Elenbaas

(Nederland 1983, woont en werkt in Amsterdam)

verhaal en broche Lost Story, 2013

zilver, papier
0,3 x Ø 0,9 cm
inventarisnummer 200.2015 (1-2)

9e ronde Jong Talent, 2013

www.richardelenbaas.com

Veel mensen hebben sieraden die als het ware aan hen blijven ‘kleven’. Je hebt ze ooit gekregen van een geliefd iemand, of ze herinneren aan een gebeurtenis, maar eigenlijk vind je ze niet mooi en draag je ze nooit. Richard Elenbaas bedacht hier een oplossing voor: hij smelt het sieraad om tot een neutraal klompje goud of zilver waar hij een pinnetje achter zet. Het verhaal van het sieraad tekent hij op en wordt bij de nieuwe broche meegeleverd. Zo krijgt het sieraad een tweede leven, terwijl sieraad en emotie van elkaar gescheiden zijn.

Elenbaas Richard – inv nr xx – Broche Lost Story jaar xx


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu