Noon Passama

(geboren in Thailand, woont en werkt in Nederland)

broche Extra Button, 2011

zwart gerhodineerd koper, acrylplaat achterzijde en kant-en-klare pins
5 x 8 x 3 cm
techniek cnc rapid prototyping, was gieten, electroforming and laser snijden
inventarisnummer 211.2015 (1-2)

9e ronde Jong Talent, 2013

www.noonpassama.com

Extra Button mag een vreemde titel lijken maar wie de broche omkeert, ziet dat de onderkant een witte plastic button met speld is. Noon Passama kreeg het idee toen ze nog op de Rietveld Academie studeerde. Daar maakte ze haar eerste serie broches op basis van de button. Na de academie pakte ze het professioneel aan: met behulp van kleine bedrijfjes in haar geboorteland Thailand kon ze een industriële productie opzetten die haar de mogelijkheid gaf het sieraad in verschillende materialen, vormen en kleuren uit te voeren – van hoogglanzend zilver en goud tot felle kleuren.

Passama Noon – inv nr xx – Broche Extra Button 2011 backsidePassama Noon – inv nr xx – Broche Extra Button 2011 front side


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu