Noon Passama

(geboren in Thailand, woont en werkt in Nederland)

broche Portrait #6, 2013

mixed media: kalfshuid, rendierhuid en koeienleer, zilver; ondergrond: 18kt verguld messing, remanium pin
9,7 x 14,2 x 3,8 cm
techniek: met de hand genaaid
inventarisnummer 212.2015

9e ronde Jong Talent, 2013

www.noonpassama.com

Deze broche lijkt wel een knuffeldier, vanwege het zachte aaibare bont. De broche is onderdeel van een serie Portret-broches, fictieve portretten zonder voorbeeld. Iedereen kan er haar of zijn eigen favoriete persoon in zien. Het sieraad is met de hand gemaakt van verschillende luxe leersoorten, waarbij alleen de ogen met metaal een accent hebben gekregen. De aandacht van de ontwerper strekt zich uit tot in de kleinste details – zelfs aan de achterzijde van de broche. Noon blijkt een talent voor mode te hebben: deze en andere van haar sieraden zijn door bekende modehuizen gekopieerd. Tot haar grote frustratie uiteraard.

 

Passama Noon – inv nr xx – Broche Portrait #6 2013 zwarte achtergrond


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu