Mikiko Minewaki

(Japan 1967, studeerde aan Hiko Mizuno College of Jewelry Tokio 1986-89, woont en werkt in Tokio)

halsketting PLAchain, 2003

verzaagde plastic speelgoedrevolver
inventarisnummer 13.2007

6e ronde Jong Talent, 2007: Japan
adviseurs: Suska Mackert en Manon van Kouswijk

http://klimt02.net/jewellers/8421

De Japanse Mikiko Minewaki werkt consequent met plastic producten, speelgoed of gebruiksvoorwerpen zoals pennen, aanstekers en plastic figuurtjes. Zij zaagt het kleurrijke materiaal in stukjes waardoor een soort mozaïek ontstaat waarmee ze mooie en kleurrijke abstracte composities maakt als broche of hanger. Zo weet zij waardeloze materialen een nieuwe betekenis te geven. Door de minimale manier waarop zij haar materiaal bewerkt is aan deze ketting zijn oorsprong nog af te lezen. Denk de schakels bij elkaar en ze vormen een speelgoedpistooltje. Minewaki is in staat om in simpele materialen andere waarden en vormen te vinden.

Minewaki Mikiko – 13.2007 – halssieraad Plachain 2003 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.