Marion Herbst

(Nederland, 1944-1995)

armband, 1971

verchroomd koper (doucheslang)
9,5 x 9,5 cm
inventarisnummer KNB 391

Een armband van doucheslang is een typisch idee uit de jaren zeventig: we gebruiken een in de handel verkrijgbaar materiaal en maken daar door simpele ingrepen een sieraad van. Marion Herbst was een collega en vriendin van Françoise. Marion, Françoise en drie andere kunstenaars richtten in 1974 de BOE-groep op – de Bond van Oproerige Edelsmeden. Ze ontwikkelden nieuwe ideeën voor het presenteren van sieraden, die ze in Londen in de tentoonstelling Revolt in Jewellery realiseerden. Ook wilden ze begrip kweken voor hedendaagse sieraden. De BOE-groep leidde tot de oprichting van de eerste belangenorganisatie voor sieraadontwerpers, de VES.

Herbst Marion – KNB 391 – armband doucheslang 1971


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.