Marion Delarue

(Frankrijk 1986, woont en werkt in Parijs)

schouderbroche Parrot Devotees (number 4), 2017

natuurlijke veren van ganzen, fazanten, parelhoenders en hanen, rijstpapier, zilver, staaldraad
7,5 x 5 x 3,5 cm

jong talent aankoop 2018

Over Parrot Devotees – Het idee van imitatie, artificialiteit en dubbelzinnigheid, vaak aanwezig in Marion Delarues werk, wordt in Parrot Devotees belichaamd door het beeld van de papegaai. “Ieder mens heeft een papegaai op zijn schouder”, zei Jean Cocteau over imitatie. Alledaagse vogels lopen over van bewondering en afgunst tegenover de papegaai: deze prachtige vogel geniet een speciale band met zijn meester op wiens schouder hij praat. In een poging zich als papegaai uit te geven, hebben de gewone vogels hun mooiste veren verzameld om de illusie van zijn aanwezigheid na te bootsen. Over Marion Delarue – Marion Delarue (°1986) woont en werkt in Parijs. Ze studeerde aan de kunstacademie HEAR in Straatsburg en aan de Estse Kunstacademie in Tallinn waar ze in 2012 haar Master in hedendaagse sieraden behaalde. Na werkperiodes in Zuid-Korea, China en Taiwan startte Marion met het experimenteren met materialen zoals porselein, Koreaans lakwerk en Chinees veren-inlegwerk. Haar werk wordt tentoongesteld in musea in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ze won diverse internationale onderscheidingen. Marion is gefascineerd door technieken die ze zowel traditioneel als experimenteel inzet. Als sieraadontwerper wil ze traditionele vakkennis combineren met eigentijdsheid, ambachtelijke technieken en een kritische houding.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.