Marc Monzó

(Spanje 1973, studeerde aan Escola Massana Barcelona, woont en werkt in Barcelona)

ketting Plastic Sticks, 2004

plastic, katoendraad
elk buisje 7,3 cm
inventarisnummer 9.2006

5e ronde Jong Talent, 2005: Spanje
externe adviseur: Mònica Gaspar, Barcelona

http://www.marcmonzo.net/

Kan het eenvoudiger, een ketting van wattenstaafjes, gevonden op het strand van Barcelona, Marc Monzó’s woonplaats? Toch heeft Monzó hier niet een simpel kinderkettinkje geregen. Integendeel; door de ketting op een bepaalde manier te construeren ontstaat een ruimtelijk halssieraad met een piramidevormig ornament. Een feest om te dragen, hoe kwetsbaar het sieraad ook is. De sieraden van de Spaanse Marc Monzó munten uit in eenvoud. Zijn sieraden hebben een haast Hollandse nuchterheid en eenvoud van ontwerp, of hij nu met plastic, zilver, staal of goud werkt.

Monzo Marc – 8.2006 – Broche gerafeld 2004 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.