Mallory Weston

De Amerikaanse sieraadontwerper Mallory Weston is verkozen als Artist in Residence 2019. Na Sidney Caldwell Deaghlan (2011), Tracy Steepy (2012), Tota Reciclados (2013), Anna-Maria Saar (2014) , Moniek Schrijer (2015), Rebecca Hannon (2016), Margherita Potenza (2017) en Florian Weichsberger (2018) verblijft Mallory Weston van begin mei tot eind juli 2019 in Studio Rian de Jong – dankzij de steun van Rian de Jong en Herman Marres.

Mallory, die woont en werkt in Philadelphia, wil haar tijd in Amsterdam gebruiken om haar kennis en ervaring rond het snijden van fluorescerende mineralen verder te ontwikkelen. Deze gesteenten lijken bij natuurlijk licht op normale, bijna saaie mineralen, maar vertonen fluorescerende neon-kleuren onder UV-licht:

“Tijdens mijn werkperiode wil ik mijn onderwerp uitbreiden met doordachte, veelzeggende culturele objecten die in het verlengde liggen van het neon-uithangbord. (…) Ik geloof dat de unieke houding van Amsterdam ten opzichte van openheid, tolerantie en vernieuwing kan bijdragen aan mijn werk alsook aan mijn studie naar symbolen, motieven en iconen.”

Foto’s: Ian Loring Shiver

Hanger: Mallory Weston, Oog, 2017 – Uitgesneden fluoriscerend diopsiet/wollastoniet & leer

Hanger: Mallory Weston, Roos, 2017 – Uitgesneden fluoriscerend calciet/willemiet & leer