Mallory Weston

Op dinsdag 14 mei verwelkomde de afdeling Jewellery – Linking Bodies van de Gerrit Rietveld Academie sieraadontwerper Mallory Weston. De lezing die zij gaf over haar werk en proces was onderdeel van het Artist in Residence programma van de Stichting Françoise van den Bosch.

Over Mallory Weston:

Mallory Weston woont en werkt in Philadelphia, Pennsylvania, US. Ze is een sieraadontwerper wiens werk voortkomt uit een mix van traditioneel sieraadontwerp, metaalbewerkings- en textieltechnieken. Hieruit ontstaan grote, draagbare sieraden. Haar werk verkent symbolen en hun betekenis via uiteenlopende media, gaande van geanodiseerd titanium tot fluorescerende mineralen. Deze cultureel geladen iconen worden versterkt door het gebruik van kleurenpsychologie en een breed spectrum aan tactiele kwaliteiten. Haar sieraden spreken over verleiding, nostalgie en verlangen. Mallory Weston streeft ernaar deze ideeën te vertalen via verleidelijke materialen en hypnotiserende bewegingen om zo de kijker te verleiden tot aanraken, dragen en begeren.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu