Lin Cheung

(Verenigd Koninkrijk, 1971)
 
Delayed Reactions – Slightly Sad, 2018
 
broche
lapis lazuli, goud
diameter 55 mm
 
“Delayed Reactions is een serie gesneden stenen broches die de gemengde emoties weergeven die ik in de wereld om me heen ervaar. Confused, Speechless, Fallen, Nonplus, Slightly Sad and Frowning Face reageren op de gebeurtenissen sinds het EU-referendum en de voortdurende discussie over de toekomst van Groot Brittannië in relatie met Europa”.
 
“Buttons zijn gewoonlijk van het moment, goedkoop en snel te maken en worden doorgaans gezien als wegwerpartikel, met een levensduur lang genoeg om de boodschap over te brengen. Steen bewerken is het tegenovergestelde: een langzaam proces met een onvoorspelbaar materiaal, vaak met een beperkt kleurpalet. Deze beperkingen zijn een goede toetssteen voor wat in mijn geheugen blijft hangen, wat naar boven komt in mijn gedachten als het stof is neergedaald”.
 
“Ik kan een hoop redenen bedenken om dingen te maken, maar ik kan geen betere reden vinden dan sieraden te maken op dit moment – het is tijd om wat we maken te laten meetellen, hoe insignificant we denken dat het is, de kracht van sieraden is niet te verwaarlozen en iedere stem telt”.
 
Current Obsession Paper, februari 2017
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu