Liesbet Bussche

(België, 1980, woont en werkt in Amsterdam)

Stedelijke Sieraden, 2009
1 object Emmer en slotje uit de reeks Stedelijke Sieraden
2 foto’s van het object in situ (ruimtelijk en close up)
1 poster Emmer en slotje
1 foto van de poster in situ, in de stad
serie van alle posters Stedelijke Sieraden

inventarisnummer 007.2013 (1-19)

7e ronde Jong Talent, 2009: Nederland

www.liesbetbussche.com

Emmer en schepje, of parel en slot, het is maar hoe je het bekijkt. Voor haar eindexamententoonstelling Edelsmeden op de Gerrit Rietveld Academie zocht Liesbet Bussche de straat op. Ze installeerde Stedelijke Sieraden op diverse plekken in de stad. Posters met afbeelding van het sieraad en de straatnaam waar het te vinden was, werden her en der in de stad opgeplakt. Met deze zandvorm maakte ze een parelketting met slot in de zandhopen van een opgebroken straat. De collectie bestaat verder onder meer uit grote metalen bedels, een broche achter een verkeersbord, en een afzetlint van rood-witte glaskralen.

Bussche Liesbet – 007.2013(1-19) – objecten en foto’s Sieraad voor de stad 2009

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu