Gemma Draper

(geboren Spanje 1971, studeerde aan Massana School Barcelona 1999-2003, South Carelia Polytechnic Lappeenranta Finland, en Cranbrook Academy of Art 2007-09)

ketting Is almost the right shape (cream, green and black), 2005

beschilderd zilver, geoxideerd zilver, parels, glas kralen
42 x 23 cm
inventarisnummer 12.2006

5e ronde Jong Talent, 2005: Spanje
externe adviseur: Mònica Gaspar, Barcelona

www.gemmadraper.com

De titel van deze ketting verwijst naar een worsteling. Is een kunstenaar, een vormgever, en zeker een sieraadontwerper, niet altijd bezig naar de juiste vorm te zoeken? De juiste vorm om iets uit te drukken, of om te kunnen dragen als sieraad. De Spaanse Gemma Draper maakte een serie kettingen onder de titel Is bijna de juiste vorm. Het werk werd aangekocht in het kader van de Piet Hein Verspyck Mijnssen Stimuleringsaankopen Jong Talent (genoemd naar een oud bestuurslid), een regeling waarmee de Stichting, in het jaar dat de prijs niet wordt uitgereikt, jongere sieraadmakers wil stimuleren.

Draper Gemma – 12.2006 – Ketting Is almost the right shape 2005 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.