Françoise van den Bosch

kussenbroche, 1976

tweedelig, vierkante buis, dichtgeknepen, doorgezaagd volgens diagonaal, met één ribbel
5,5 x 5,5 x 2,5 cm
inventarisnummer: 2.2006

De kussenvorm van aluminium verleende haar een nieuwe vrijheid: “In die richting was alles nog vrij: het hoeft nooit om een arm of een hals te passen. Ik heb een stuk buis en daar ben ik mee bezig. De ideeën komen vanzelf”, zei ze in 1975 in een interview met Het Parool. De kussenvorm maakte ze als broche met verschillende detailleringen en afmetingen, door een vierkante aluminium buis aan twee kanten samen te knijpen. De horizontale ribbel ontstond door het samenknijpen van het materiaal. De diagonale insnijding zorgt ervoor dat twee losse segmenten in elkaar geschoven kunnen worden.

Bosch van den Francoise - inv nr 2.2006 - cushion brooch 1976 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.