Françoise van den Bosch

kussenobject, 1973

met twee diagonale insnijdingen
messing
10 x 10 x 3 cm
afgebeeld in catalogus FvdB, 1978, afb.29
inventarisnummer 198.2015

schenking van de erven Robert Schlingemann, Amsterdam

Françoise heeft dit staande messing object vanaf twee kanten diagonaal ingezaagd, waardoor de vorm ruimtelijk werd. De kussenvorm komt in veel verschillende maten en verschijningsvormen in het werk van Françoise voor: als plastisch object, als omhulling voor de PTT afscheidspenning die zij in de jaren 1975-77 ontwierp, en als een serie van broches met verschillende afmetingen. Afhankelijk van de bewerking wisselt het karakter van het object van tactiel en zacht naar ruimtelijk en hoekig. Door haar ingrepen wist ze van een eenvoudig industrieel en functioneel halffabrikaat (buismateriaal) een esthetisch object te maken.

Bosch van den Francoise - inv nr xx - cushion object diagonals 1978


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu