Françoise van den Bosch

kussenobject, 1972

tweedelig, doorgezaagd volgens diagonaal
aluminium
10 x 9,5 x 3 cm
inventarisnummer: 3.2006 (1-2)

filmpje Francoise van den Bosch tweedelig kussenobject

Schermafbeelding 2016-07-05 om 16.36.19
Deze zacht glooiende tweedelige vorm is het resultaat van keihard werken. Door het aluminium uiteindelijk te anodiseren wordt het oppervlak zachter van toon. Het werken met buizen, hamers, tangen en bankschroeven had een stoer karakter. Dat sprak Françoise aan. Jerven Ober schreef in zijn boek over Françoise hoe ze een ronde, roestige buis gevonden had die ze goed gebruiken kon: “Een groot aantal van haar befaamd geworden objecten is op dat ding afwisselend hol en bol geslagen”. Ze was zeer verheugd toen ze geselecteerd werd om deel te nemen aan exposities van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Bosch van den Francoise - inv nr 3.2006 - cushion object 1972 FOTO VAN WEB

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu