Erik Kuiper

(Nederland, 1974, woont en werkt in Utrecht)

broche Ranah, uit de serie Weltinnenraum, 2008

aluminium, zilver, hout, tape, wollen deken, papier, verf, filler
inventarisnummer 008.2013

7e ronde Jong Talent, 2009: Nederland

http://www.erikkuiper.com/

Erik Kuiper is een bouwer: “Bouwen, iets maken, vind ik heel mooi,” zegt hij. “Een plattegrond geeft houvast, op die lijnen gebeurt het. En bouwen is een van onze oerdriften, eerst zorg je voor eten en persoonlijke bedekking, omhulling, dan zoek je beschutting.” Om in zijn levensonderhoud te voorzien verbouwt hij huizen maar de materialen en technieken die hij daar tegenkomt inspireren hem ook om sieraden te maken. Ook deze broche is verwant aan architectuur door de rechthoekige grondvorm, en de materialen waar het sieraad letterlijk uit opgebouwd is, laag voor laag.

Kuiper Erik – 008.2013 – Broche Ranah 2008


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.