David Roux Fouillet

(Deens/Frans, geboren 1978)

ring Princess of 22, 2012

goud, robijn, kogel; schietschijf mixed media
ring 3 x 2.5 x (Ø)1.6 cm
schietschijf 4.5 x 12.5 x 12.5 cm
inventarisnummer 010.2013

aankoop/opdracht

Tijdens zijn studie in London schoot David Roux-Fouillet met behulp van een geweer een diamant in een gouden ring. In het kader van de Piet Hein Verspyck Mijnssen aankopen verzocht de Stichting David om een sieraad te maken. Hij ontwierp een ring op basis van het familiewapen van de familie Van den Bosch, waarin duiven en sterren voorkomen. Met behulp van een Princess 22 kaliber pistool schoot hij een robijntje in beide sterren. De schietschijf op de verpakking, het lood dat door de inslag van de kogel naar buiten krult, en de titel verwijzen naar de brisante ontstaansgeschiedenis van dit sieraad.

lees meer: Princess of 22

video Diamond Shot

informatie over de ring Stedelijk Museum Journaal

Roux Fouillet David - 010.2013 - ring Princess of 22 2012

002.SM-FRANQCOISE-VAN-DEN-BOSCH-Z.0.25-DEC.2013-PH.GJ


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.