Bruno Ninaber van Eyben

(designer, Nederland, 1950)

halssieraad met vier gekleurde, verwisselbare elementen in kijkdoos, 1975

aluminium/perspex
kijkdoos 17 x 17 x 3 cm
halssieraad met element 14,5 x 13 x 2,5 mm
los element 7,8 cm Ø 2,2 cm
inventarisnummer 6.2006

Bruno Ninaber van Eyben is een bekende Nederlandse designer, die iedere wat oudere Nederlander kent omdat de Nederlandse munten, naar zijn ontwerp, dagelijks door hun handen gingen (tot in 2001 de Euro werd ingevoerd). Ninaber is opgeleid als edelsmid aan de Stadsacademie in Maastricht. Hij ontwierp verschillende armbanden en horloges, waarbij hij als designer de functionaliteit voorop stelde. Armbanden en polshorloges kunnen bijvoorbeeld door middel van extra stukken, in andere materialen en kleuren, naar wens een ander aanzien krijgen, passend bij de kleding. Ook dit halssieraad met drie verwisselbare onderdelen in verschillende kleurstellingen is in die zin een functioneel sieraad.

Ninaber van Eyben Bruno – 6.2006 – halssieraad gekleurde elementen 1975 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.