Adriaan van Strien

(Nederland, 1948)

armband, 1971

aluminium
9 cm
inventarisnummer KNB 395

filmpje van de bewegende armband Kogellagerarmband Adriaan van Strien

Schermafbeelding 2016-07-05 om 16.27.22
De Kogellager-armband, zoals dit werk van Adriaan van Strien bekend staat, is gemaakt van twee in elkaar draaiende aluminium buizen. Aan de binnenkant zit een kogellager, waardoor de twee cirkels onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. De armband is er één van een serie waarin hij de mogelijkheden van beweegbaarheid onderzocht. De armbanden konden eenvoudig in oplage gemaakt worden, in bredere en malle versies. De armband maakte onderdeel uit van Serie Sieraad, een project van Galerie Sieraad (1969-75) in Amsterdam dat tot doel had betaalbare en eenvoudig reproduceerbare sieraden voor een jong publiek op de markt te brengen.

Strien van Adriaan – KNB 395 – armband aluminium 1971

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu