Maureen Kortenbusch

object The Quiet Globe of Air uit de collectie The Adorning Entities, 2022

glas, zoetwaterparels, kralen en op straat gevonden objecten/materialen

Maureen Kortenbusch studeerde in 2022 af aan Maastricht Institute of Arts met de serie objecten Adorning Entities. Zij schrijft in haar afstudeerscriptie over haar ‘imaginary friends’ uit haar kindertijd die aan de basis staan voor haar interesse in het Animisme, de waardering van ook de kleinste en schijnbaar waardeloze gevonden materialen en een leven als een altijd observerende buitenstaander.

Zij heeft wonderlijk vreemde en gedetailleerde – al dan niet draagbare – objecten gemaakt, deels van glas, zoetwaterparels, kralen en altijd in combinatie met op straat gevonden objecten/materialen. Daarnaast maakte ze een een boek waarin alle stukken gearchiveerd zijn. Zij tekende hiervoor de verschillende groeistadia van de objecten en schreef voor elk stuk een verzonnen verhaal over diens habitat en karakter.

Elke entiteit heeft zijn unieke verhaal, karakter en intrinsieke waarde; sommigen willen gedragen worden terwijl anderen aarzelen bij de geringste aanraking. Voor Kortenbusch belichamen de Adorning Entities een verschuiving in de manier van kijken naar materie, de omgeving en het proces van creatie. Ze symboliseren een animistische benadering van het bestaan en bevorderen een zorgzaamheid en vriendelijkheid ten opzichte van elkaar.

Jong Talent aankoop (Piet-Hein Verspyck Mijnssen Jong Talent Stimuleringsaankopen), 2022.
Hierbij het boek met tekeningen en tekst The Archive of Adorning Entities, 2022.

        

 

 

Aankoop Jong Talent 2022


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.