Sophie Hanagarth

(Zwitserland, 1968)

armband Trap, 2013

smeedijzer
gesloten 5 x 11 x 6 cm, open 9 x 11 x 2,3 cm
inventarisnummer 204.2015

Net als de Lipstick ring, houdt dit enorme gebit een lichaamsdeel in een greep. Het is Sophie Hanagarth (FvdB Prijs 2014) niet zozeer om schoonheid te doen maar meer om het dragen, om hoe de armband ook een wapen kan worden, en hoe het voelt wanneer je arm als het ware in een klem zit. Een armband als een onheilspellend attribuut. De titel is niet voor niets een zinspeling, ‘Val’ of ‘Klem’. Opvallend genoeg reageren mannen vaak heftig op dit sieraad. Hanagarth is zich zeer bewust van de plaats van het sieraad op het lichaam, en hoe het zich daarmee verhoudt.

Hanagarth Sophie – inv nr xx – armband Trap 2013


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu