Ruudt Peters

(Nederland, 1950)

halssieraad, 1972

rubber en aluminium buis
15,5 x 15,5 cm
inventarisnummer KNB 392

Hergebruik van materialen is een onderwerp dat begin jaren zeventig erg populair was speciaal onder sieraadontwerpers. Ruudt Peters gebruikte de rubberen slang van een mobylette brommer en verbond deze met in de handel verkrijgbare aluminium buizen door ze eenvoudig in elkaar te schuiven. Op deze manier was een sluiting niet noodzakelijk. Een simpel maar hip en decoratief halssieraad. Françoise ruilde een sieraad van haarzelf met dit halssieraad van haar zes jaar jongere collega.

Peters Ruudt – KNB 392 – Halssieraad rubber aluminium 1972


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.