Richard Elenbaas

(Nederland 1983, woont en werkt in Amsterdam)

object Elenbaas munt, 2013

metaal in plastic munthoesjes
munt Ø 3 cm x h 0,2 cm, inclusief hoesje 5 x 5,6 x 0,2 cm
inventarisnummer 202.2015 (1-9)

9e ronde Jong Talent, 2013

www.richardelenbaas.com

Een munt met je naam, een leus ‘In Richard we trust’ en een portret en profil erop – hoe verzin je het? Voor Richard Elenbaas was dat niet zo moeilijk. Zijn Elenbazen zijn een commentaar op het steeds schraler wordende kunstklimaat in Nederland: wie een of meerdere munten kocht op zijn eindexamententoonstelling op de Rietveld Academie, investeerde letterlijk in een jonge kunstenaar. Uitgaande van zijn kennis op dit gebied verzon Richard een creatieve oplossing, die helaas waarschijnlijk niet veel geld in het laatje heeft gebracht.

Elenbaas Richard – inv nr xx – Elenbaas munten jaar xx foto voorkant achterkant Elenbaas Richard – inv nr xx – Elenbaas munten jaar xx foto hoop Elenbazen copy


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.