Richard Elenbaas

(Nederland 1983, woont en werkt in Amsterdam)

pin Distinction, 2013

bladgoud
8,5 x 8,5 x 0,01 cm
inventarisnummer 201.2015

9e ronde Jong Talent, 2013

www.richardelenbaas.com

Vederlicht bladgoud is het materiaal waarvan dit onderscheidingsteken gemaakt is. Het bladgoud is zo dun en fragiel dat we het niet helemaal uit de verpakking durfden te halen: een zuchtje wind is al voldoende om het te vernietigen. Hoewel deze onderscheiding van nobel goud gemaakt is, en bestaat uit een wapenschild met twee Nederlandse leeuwen, is het slechts schone schijn. Wanneer deze onderscheiding opgespeld wordt zou hij uit elkaar vallen. Een mooier symbool voor de tijdelijkheid van succes en roem is niet mogelijk.

Elenbaas Richard – inv nr xx – broche Distinction jaar xx foto1 Elenbaas Richard – inv nr xx – broche Distinction jaar xx foto2


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu