Noon Passama

(sieraadontwerper, Thailand, 1983)

trofee Big Fat Trophy

trofee-opdracht
uitgereikt aan Ted Noten, winnaar Françoise van den Bosch Prijs 2008

broche in doos, 2008 (unicum)

collectie Atelier Ted Noten

www.noonpassama.com

Deze knalrode, vette medaille van opgeblazen plastic maakte Noon Passama in opdracht van de Stichting voor prijswinnaar Ted Noten (Françoise van den Bosch Prijs 2008). De trofee zit verpakt in een bijbehorende doos waar de titel in grote rode letters opstaat. Het was een zeer toepasselijk sieraad voor deze eigenzinnige kunstenaar die bekend staat om zijn uitgesproken meningen en positie. Noon Passama was de eerste sieradenstudent die de opdracht kreeg om een trofee te ontwerpen voor de winnaar van de Françoise van den Bosch Prijs – het begin van een nieuwe traditie.

Noon Passama: “The starting point of the work was from researching into the traditions of honoring and commemorating. The Big Fat Trophy takes the form of a medal to a new appearance that enhances its meaning. The medal shape looks inflated and has a bright shiny red colour, which makes the piece even more noticeable. An award is something to be proud of – inflated ego”.

Passama Noon - inv nr xx - Big Fat Trophy Ted Noten 2008 FOTO VAN WEB

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu