Marion Delarue

Komende zomer zal de stichting Marion Delarue verwelkomen als Artist in Residence.

Marion Delarue (°1986) woont en werkt in Parijs. Ze studeerde aan de kunstacademie HEAR in Straatsburg en aan de Estse Kunstacademie in Tallinn waar ze in 2012 haar Master in hedendaagse sieraden behaalde. Na werkperiodes in Zuid-Korea, China en Taiwan startte Marion met het experimenteren met materialen zoals porselein, Koreaans lakwerk en Chinees veren-inlegwerk.

Haar werk wordt tentoongesteld in musea in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ze won diverse internationale onderscheidingen.

Marion is gefascineerd door technieken die ze zowel traditioneel als experimenteel inzet. Als sieraadontwerper wil ze traditionele vakkennis combineren met eigentijdsheid, ambachtelijke technieken en een kritische houding.

Marion zal in mei haar intrek nemen in ‘Studio Rian de Jong’ en tot eind juli werken aan een nieuw project.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.