Manfred Bischoff

(1947-2015, Duitsland/Italië)

prijsuitreiking: Het Kruithuis, Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst te ‘s-Hertogenbosch, op 5 september 1993.

jury:
Paul Derrez (voorzitter)
Yvonne Joris
Otto Künzli

Manfred Bischoff (geboren 1947-overleden maart 2015 in Italië), winnaar van de Françoise van den Bosch Prijs 1992, studeerde in Pforzheim en München, en woonde en werkte in Toscane. De onafscheidelijke relatie tussen taal, tekening, teken, en sieraad vormt de basis van zijn werk.

Naar aanleiding van de Françoise van den Bosch Prijs 1992 kreeg hij 1993-94 zijn eerste museale solotentoonstelling “üb ersetzen”, in Museum Het Kruithuis (nu Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch). Bij die gelegenheid verscheen een publicatie onder dezelfde titel. De Stichting kocht een broche van hem aan, Mann mit zwei Fragen (Man met twee vragen), die in de afdeling toegepaste kunst en design van het Stedelijk Museum Amsterdam te zien is. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heeft veruit de grootste collectie van Bischoffs werk in Nederland.

1992 Manfred Bischoff


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu