Lisa Walker

(1967, Nieuw-Zeeland)

prijsuitreiking: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen op 14 oktober 2011

tentoonstelling: Wearable, Cobra Museum Amstelveen van 15 oktober 2011 tot en met 11 december 2011

jury:
Paul Mertz (voorzitter)
Ted Noten
Marjan Unger (juryrapport)
Hilde De Decker

jury rapport: Juryrapport Françoise van den Bosch prijs 2010

aantekeningen Marjan Unger speech: Notes Marjan Unger address Lisa Walker 2011

‘Met de keuze van de jury voor Lisa Walker bekroont zij een rebel, wiens verdiensten liggen in de vreugde van de provocatie. Zij koopt geen materialen in, maar verzamelt ongeremd garen en band, oude winkelvoorraden en allerlei afval. Zij smeedt niet maar zij lijmt, en dat druipt soms van haar werk af. Lijmen staat echter helemaal onderaan de lijst van technieken voor de edelsmid. Toch is Lisa Walker een volbloed sieraad-ontwerpster, juist omdàt zij de grenzen van haar vak opzoekt; ze denkt over de functie van het sieraad na en hanteert eigen spelregels (…) In het werk van Lisa Walker zitten allerlei aanknopingspunten naar werelden buiten het sieraad, zonder het sieraad te verloochenen. De jury honoreert de moed van Lisa Walker om qua beeld en techniek door te gaan waar anderen ophouden en zij bedankt haar voor het optimisme waarmee zij zich toelegt op het sieraad als medium voor velerlei boodschappen.’ (fragment juryrapport)

www.lisawalker.de

2010 Lisa Walker

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu