Lisa Walker

(Nieuw Zeeland, 1967)

halssieraad Newtown Necklace, 2010

wol, textiel (gebreide vingerpoppetjes)
Ø 40 cm
inventarisnummer 011.2013

Lisa Walker (Françoise van den Bosch Prijs 2010) vond deze gebreide vingerpoppetjes op een markt in Newtown, haar buurt in Wellington, Nieuw Zeeland. Het is een van de eerste sieraden die ze in Nieuw Zeeland maakte nadat ze teruggekeerd was uit München waar ze jarenlang gewoond en gewerkt had. Zij werkt met dingen die ze tegenkomt, op markten, op straat en internet. Grenzen tellen niet: een stuk kan heel groot zijn maar best draagbaar, of van lijm aan elkaar hangen en toch mooi zijn. Walker: “Het is een grotere uitdaging om een object of sieraad te creëren dat niet aan de gebruikelijke verwachtingspatronen voldoet.”

A 13202

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.