Lauren Kalman

Lauren Kalman is de winnaar van de Françoise van den Bosch Prijs 2020

Lauren Kalman (USA, 1980) is een maker van objecten die een relatie aangaan met het lichaam, en creëert zowel draagbare objecten als performatieve kunstwerken en installaties die het concept van lichaamsversiering uitbreiden. Haar praktijk is een cross-over tussen ambacht, performance en beeldende kunst. Door het lichaam als metafoor te gebruiken, creëert ze visueel provocerende stukken die uitdagen wat sieraden en lichaamsversieringen kunnen zijn. Door haar werk onderzoekt ze sekse, gender, macht en schoonheid, relevante thema’s die groter zijn dan de sieradendiscipline alleen.

Voor haar bijdrage op het gebied van hedendaagse sieraden en toegepaste kunst ontvangt ze de Françoise van den Bosch Prijs 2020.

www.laurenkalman.com

Jury:
Jo Bloxham
Lin Cheung
Vanessa de Gruijter
Anders Ljungberg
Theo Smeets
Martijn van Ooststroom (voorzitter)


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu