Lauren Kalman

(USA, 1980)

Device for Filling a Void (4), 2015

object (aankoop)
verguld gegalvaniseerd koper, messing, aardewerk
150 x 75 x 75 mm

foto (schenking van de kunstenaar)
inkjet print
500 x 400 mm

Devices for Filling a Void combineert sieraden met vormen die refereren aan plastisch chirurgische instrumenten en amorfe lichaamsvormen. Ze vervormen het lichaam door soms groteske of gewelddadige handelingen, eerder dan het lichaam in een ideale houding te brengen of te houden. De objecten vullen letterlijk holtes van het lichaam, maar impliceren ook een psychologische opvulling van een emotionele of erotische leegte. Het werk verwijst naar ideeën over vrouwen die incompleet zijn of tekortschieten en die een verrijking door mannen, objecten, kledij, make-up of versiering vereisen.’ – www.laurenkalman.com


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.