Françoise van den Bosch

armband, 1968

zilver, schakelelementen
20,5 x 6,0 cm
inventarisnummer: 2.2008

schenking T. Verspyck Mijnssen – van den Bosch

Deze zilveren armband hoort bij Françoise’s zilveren halssieraad met de cirkelvormige schakels. Ook deze armband uit haar eindexamencollectie is op de cirkel gebaseerd. Door de cirkels dubbel te klappen worden ze nog weelderiger en ruimtelijker. De weelderigheid wordt in toom gehouden door de strakke structuur, zodat een moderne schakelarmband ontstond.

Tijdens haar eindexamen verdiepte Françoise zich in de cirkel als vorm en symbool in natuur en kunst, waar ze een scriptie over schreef. Françoise ging minder dogmatisch met de abstract-geometrische vormgeving om dan veel van haar tijdgenoten in de beeldende kunst en sieraadvormgeving.

Bosch van den Francoise - inv nr 2.2008 - silver bracelet 1968 FOTO VAN WEB


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu