Françoise van den Bosch

twee meestertekens in bijbehorend doosje

inventarisnummer 004.2013

schenking van de heer en mevrouw P.H. Verspyck Mijnssen-van den Bosch

In de tijd waarin Françoise werkte was het gebruikelijk dat edelsmeden een meesterteken hadden en gebruikten. Naast de keuren die het zilver- of goudgehalte aangaven, was het meesterteken een herkenbaar stempel in het metaal. Als een signatuur op een schilderij. Tegenwoordig hebben de meeste sieraadkunstenaars die van een academie komen geen meesterteken; zij werken niet meer met zilver of goud. Het meesterteken duidt op het ambacht en dat wordt aan kunstacademies over het algemeen niet meer onderwezen. Françoise was echter nog opgeleid als een min of meer traditionele edelsmid.

inv nr xx - hallmarks


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.