Françoise van den Bosch

collier, 1968

zilver, schakelelementen
Ø 18 cm
inventarisnummer: 1.2008

schenking mevrouw T. Verspyck Mijnssen – van den Bosch

Dit zilveren halssieraad is een ingenieus ontwerp dat gebaseerd is op drie rijen geschakelde cirkels. Het valt misschien niet direct op maar wie goed kijkt ziet dat elke schakel een cirkel is die hol en bol gebogen is. Elke schakel haakt moeiteloos in de andere schakels. Het leverde een flexibel en makkelijk draagbaar halssieraad op, dat soepel op het lichaam valt. Zo’n perfect stuk smeedkunst lijkt wel op een meesterproef maar die bestond niet meer in Nederland anno 1968. Het sieraad was wel gemaakt voor haar eindexamen aan de Academie voor Beeldende Kunst en Kunstnijverheid in Arnhem.

Bosch van den Francoise - inv nr 1.2008 - silver necklace 1968


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.