Françoise van den Bosch

tweedelig object, 1974

gepatineerd messing
11,5 x 10,5 x 12 cm
onjuiste vermelding catalogus FvdB, 1978
inventarisnummer 197.2015

schenking van de erven Robert Schlingemann, Amsterdam

De gloeiende kleur van het gepatineerde messing is prachtig. Het geeft de zware, hoekige vorm een zacht en tactiel karakter. De twee delen gaan vloeiend in elkaar over. Ze beschermen en versterken elkaar, en ze lijken een diepere psychologische lading te hebben. Françoise had geen eenvoudig leven maar ze stelde zich er moedig tegen teweer. “Ik heb altijd met metalen gewerkt”, zei ze in 1975. “Metalen zijn heel hard, ze dagen me uit. Metaal weerspiegelt iets, het is veerkrachtig, ’t werkt ook tegen en je kunt je er pijn aan doen. Al die eigenschappen onderzoeken boeit me.”

Bosch van den Francoise - inv nr xx - two part object pat brass 1974 2Bosch van den Francoise - inv nr xx - two part object pat brass 1974 1

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.