Françoise van den Bosch

voorbeelden van proefjes en materialen uit Françoises atelier

verschillende materialen
inventarisnummer: KNB 417 (1-36)

nalatenschap Françoise van den Bosch

De dozen vol proefjes en modellen die na het overlijden van Françoise in haar studio aan de Noordermarkt in Amsterdam gevonden werden, geven een beeld van haar gedrevenheid. Na de academie werkte ze bij voorkeur met buizen van aluminium en koper. Dat was nieuw voor een sieraadontwerper en ze moest veel experimenteren om het materiaal te leren kennen. Ontwerpen op papier had geen zin omdat er tijdens de bewerking van het materiaal spanningen optreden die niet te voorzien zijn. Daarom probeerde ze ideeën eerst uit in kleine modellen.

Bosch van den Francoise - inv nr KNB 417 - some experiments


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu