Françoise van den Bosch

halssieraad, 1970

roestvrij staal, twee delen
Ø 19,3 cm
inventarisnummer: KNB 408 (1-2)

nalatenschap Françoise van den Bosch

filmpje Francoise van den Bosch tweedelig halssieraad
Schermafbeelding 2016-07-05 om 16.33.02
Een jaar na haar eindexamen had Françoise’s werk al een heel andere, plastische en krachtiger uitstraling. Dit stoere halssieraad lijkt meer op een wapenrusting dan op een elegante omsluiting van de hals. Het bestaat uit twee delen die in elkaar gehaakt worden. Het is een heel nieuwe opvatting van een halssieraad. Françoise maakte het van koper, een vrij zwaar materiaal dat ze verchroomde waardoor het een veel lichtere indruk maakte, terwijl de spiegeling minder hard is als die van zilver of goud. Sieraden en objecten die uit twee, of zelfs meer onderdelen bestaan, zijn een rode draad in haar werk.

Bosch van den Francoise - inv nr KNB 408 - two part necklace 1970 closedBosch van den Francoise - inv nr KNB 408 - two part necklace 1970 open


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu