Emmy van Leersum

(Nederland, 1930-1984)

armband 1969

aluminium
7,5 x 7,5 cm
inventarisnummer KNB 394

Emmy van Leersum veranderde de vorm van een standaard aluminium buis door middel van vouwen. In de catalogus van haar solotentoonstelling in het Stedelijk Museum (1979) schreef ze: “Gelijktijdig geboeid door een bepaalde handeling zoals ‘vouwen’, paste ik dat toe op de buis waardoor een totale vormverandering in de gehele buis teweeg gebracht werd, zodat geen decoratieve toevoegingen meer nodig waren.” Ze werkte op basis van rationele en systematische uitgangspunten: ze bracht verticalen of diagonalen in de buis aan, maar ook cirkels, halve cirkels, driehoeken en vierkanten. De ingreep maakte de band conisch en daardoor beter geschikt als armband.

Leersum van Emmy – KNB 394 – armband aluminium 1969


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Menu