David Bielander

(Zwitserland, 1968)

Corn Cob, 2008

zilver, splitpennen (vermessingd staal)
25,5 x 6,5 x 4,5 cm
inventarisnummer 189.2015

Kijk goed en verbaas je. David Bielander (Françoise van den Bosch Prijs 2012) is een meester in optisch bedrog. Je ziet een maïskolf – dat is duidelijk – maar kijk eens waar die van is gemaakt. Bielander heeft een gedegen opleiding tot goudsmid gehad, eerst in zijn geboorteland Zwitserland – waar hij vier jaar in de leer was bij een goudsmid – en daarna aan de Akademie der Bildenden Künste in München bij Otto Künzli. Maar hij heeft er een enorm plezier in om simpele materialen een gedaanteverwisseling te laten ondergaan. De splitpennen werden maïskorrels, beschut door drie verfijnde bladeren uit zilverplaat. Een zuiver staaltje vakmanschap.

Bielander David – inv nr NB – corn cob
foto: Simon Bielander


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.