Boris de Beijer

(sieraadontwerper, Nederland, 1986)

trofee-opdracht
uitereikt aan Lisa Walker, winnaar Françoise van den Bosch Prijs 2010

hanger

kunsthars, nylon, 2011
inventarisnummer 012.2013

www.borisdebeijer.com

Deze hanger lijkt op een masker. Hij is gemaakt van kunsthars, samengesteld, gemengd en in een mal gegoten door Boris de Beijer. De Beijer werkt graag met synthetische materialen. Hij maakt ook wandobjecten en installaties: “Ik vind het interessant om met herkenbare objecten en symbolen dingen te maken die moeilijk te plaatsen zijn”, zegt hij. “Relikwieën uit de toekomst noem ik het, een beetje sciencefiction.” Boris de Beijer, destijds net afgestuurd aan de afdeling Edelsmeden van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, maakte deze trofee voor Lisa Walker (Françoise van den Bosch Prijs 2010) in opdracht van de Stichting Françoise van den Bosch.

 

Beijer de Boris - inv nr xx - trophy Lisa Walker 2011 IMG_1652 IMG_1643

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Stichting Françoise van den Bosch | Françoise van den Bosch Foundation gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@francoisevandenbosch.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.