Designing Adornment, Questioning Beauty

De stichting verwelkomt u graag op zondag 14 november (14:00-17:30) op het symposium Designing Adornment, Questioning Beauty, georganiseerd in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam. Het symposium viert de uitreiking van de Françoise van den Bosch Prijs 2020 aan Lauren Kalman en verkent aan haar praktijk gerelateerde thema’s zoals schoonheidsidealen, de commodificatie van schoonheid, de objectivering van het vrouwelijke lichaam, het lichaamsbeeld en gender.

Programma
VERWELKOMING door Martijn van Ooststroom (voorzitter van de stichting) & Amanda Pinatih (conservator vormgeving Stedelijk Museum Amsterdam)
KEYNOTE LEZING door Dr. Meredith Jones
GESPROKEN COLUMN door Manique Hendricks
GESPREK tussen Lauren Kalman, Meredith Jones & Amanda Pinatih
PRIJSUITREIKING met Martijn van Ooststroom, prijswinnaar Lauren Kalman en trofee-ontwerper Eleonora Radke

Sprekers
Dr. Meredith Jones is directeur van het interuniversitair Institute for Communities and Society en is een transdisciplinaire wetenschapper die werkt op het snijvlak van feministische studies over het lichaam, media en communicatie, genderstudies en cultuurwetenschappen. Ze is met name geïnteresseerd in populaire cultuur, beeldvorming en lichamelijkheid. Ze zal het werk van Lauren Kalman belichten binnen de bredere context van een make-over cultuur en feministische theoretisering over het lichaam.

Manique Hendricks werkt als freelance curator, schrijver en onderzoeker met een focus op hedendaagse (media)kunst, visuele en digitale cultuur. Haar praktijk richt zich op verschillende thema’s, zoals identiteit, clubcultuur, camp en representatie. Ze is verbonden aan het Amsterdamse mediakunstplatform LIMA, waar ze werkt als junior conservator, kunstplatform 37PK en nomadisch kunstplatform Sugar Pop Institute.

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats in het Teijin Auditorium van het Stedelijk Museum en wordt online uitgezonden via het YouTube-kanaal van het museum. Vind hier meer informatie.
Deuren gaan open om 13:45 uur; het symposium start om 14:00 uur. Aan het einde van het programma, rond 16:30 uur, bent u uitgenodigd voor een borrel in het Zadelhoff café.
Tickets zijn verkrijgbaar via het Stedelijk Museum (museumkaart/toegangskaart + € 3). Vrienden van de stichting hebben een uitnodiging ontvangen en kunnen zich gratis aanmelden via ons e-mailadres.

Dit symposium is onderdeel van Obsessed! Jewellery Festival.

Foto 1: Dr. Meredith Jones
Foto 2: Manique Hendricks (foto: Rita Bolieiro)